Matuzsálemek a Kúriában

A Szlovákiai Magyar Írók Társasága június 11-én találkozóra hívta azokat az írókat, akik a 65. vagy ennél kerekebb (70 –75, illetve 80 vagy 90.) életjubileumukat ünnepelték a közelmúltban, vagy  ünneplik  ebben az évben.

A helyszín a Szlovákai Magyar Kultúra Múzeuma (Brämer-kúria) volt. Hodossy Gyula, az SZMÍT elnökének  üdvözlő szavai után a „laudációk”, vagyis az ünnepi beszédek/köszöntések következtek, befejezésként pedig a szerény vendéglátás.

Az alábbiakban azokat a köszöntőket közöljük, ahol a közlés szándékát nem  akadályozták azzal a tiltással, hogy az Opus (az Írók Társaságának kéthavi lapja) fogja közölni. Vélhetően az SZMÍT vezetői is áldásukat adták erre a tiltásra. (Nem minősítem a szándékot, mert az minősíthetetlen!) Viszont köszönettel tartozunk mindazoknak (előadóknak és érintetteknek!), akik áldásukat adták arra, hogy az emberien szép  gondolatok  és útravalók elkísérhessenek bennünket az emberi sors  számunkra kimért határáig. Köszönjük! Addig is, jó szelet a vitorlákba!

Fónod Zoltán