Tálos Atanáz: Komolyan gondolod? – 8. rész

Tálos Atanáz: Komolyan gondolod? – 8. rész

Andy Travin Johnson felvétele

 

Loles ötlete volt? Téged hogyan vett rá?!
Nem értem, miről beszélsz, válaszol sokára Blas.
Üres volt a koporsó!

A lányok is benne voltak, látszott rajtuk. Dolores ugyanolyan szörnyű megjátszottsággal hisztizett, mint gyerekkorában. Taknya-nyála egybefolyt. Szinte vártam, hogy a tömeg félredobja a gyászruhát, és röhögni kezd.

Esther érzi, hogy fel vagyok baszva, megpróbálja rám csapni az ajtót. Rá is dühös leszek. Futni akar, de lekeverek neki egyet, elesik. Kérsz még? Cicapofonok. Hasra fordítom, lerángatom róla a nadrágot. Mintha csak Loles visítását hallanám. Ezt akartad, nem? Teljesen hülyének nézel?!

Aztán kimegyek hugyozni. Mikor visszajövök, Esther riadtan ül a falnál. Azért ennyit nem kaptál. Leülök vele szemben, rágyújtok. Meggyújtok neki is egyet, reszkető kézzel veszi el, de néhány slukk után összeszedi magát. Fenyeget: Tudod, ezért mit kapsz, baromállat.

A konyhába megyek. Tojást, krumplit, hagymát veszek elő, Esther orrot fúj, utánam jön, leül a konyhapult túloldalán. Csak most veszem észre a csomagot. Ez mi? Blas hozta, válaszolja. Megtörlöm a kezem, feltépem a csomagolást. Füzetek. Kézzel írt füzetek. Loles kézírása. Na nem, mondom, és a szemetesbe hajítom. Rádobom a krumplihéjat.

Blas másnap este inni hív. Elmeséled, mi történt?, kérdezi a kocsmában. Lassan hiszem csak el, hogy a kamutemetéshez semmi köze. Fizetés után a hátsó kijárat felé indul. Ahogy kilépek a sikátorba, valami pofán csap, forróság önt el, seggre ülök. Két fogam darabokra robbant. Blas és egy kétajtós szekrény áll felettem, a szekrény kezén boxer. Erre azért nem számítottam. Bemutatom Pedrót, az unokatestvéremet, mondja Blas.

Kiköpöm a fogszilánkokat, Blas szemébe nézek. Látom, komolyan gondolod.

 

 

Tálos Atanáz (1990, Budapest)

Novellát és verset ír; többek között a SZIFONline, a prae.hu és a KULTer.hu felületein publikált. Programozóként dolgozik, 2020 óta Németországban él. Portréját Ördög Ivett készítette.