Körkérdés VI. – Könyvhét II.

Körkérdés VI. – Könyvhét II.

Stacey Lin felvétele

 

 

 

Az idei könyvhéten arról kérdeztünk irodalmárokat, mit terveznek először olvasni, miután véget ér a könyvhét? Második körben Balaskó Ákos, Fehér Renátó, Szalay Zoltán, Hutvágner Éva, Juhász Tibor, Csuhai István, Horváth Veronika, Pál Sándor Attila, R. Nagy Krisztián és Gyurász Marianna válaszolt.

 

 


Balaskó Ákos (Dombóvár, 1984)

Abban biztos vagyok, hogy Rakovszky Zsuzsától a Történéseket és Babiczky Tibortól a Félbehagyott költeményeket rögtön, vagy hogy az esetleges interferenciákat elkerüljem, szoros egymás utánban elolvasom, mondjuk Tibor-Zsuzsa leosztásban. Esetleg reggelente a Félbehagyott költeményeket munkába menet, hazafelé pedig a Történéseket. Ezzel párhuzamosan, ha addig végzek az épp futó HVG-könyvemmel (Emberkereskedők), márpedig azon vagyok, akkor “Rejtélyes betegségek: Hogyan okoz az elme testi tüneteket?” lesz a következő a kiadótól.

 

 

 

 


Fehér Renátó (1989, Szombathely)

Bartók Imre: Jerikó épül.

 

 

 

 

 

 

 


fotó: Somogyi Tibor, ujszo.com

Szalay Zoltán (1985, Dunaszerdahely)

Papp-Zakor Ilka novelláskötetét (Az utolsó állatkert), valószínűleg árhuzamosan Szvoren Edina új novelláskötetével (Verseim).

 

 

 

 

 

 

 


Hutvágner Éva (1988, Dunaújváros)

Könyvhét után elsőként Németh Bálint új kötetét fogom olvasni, nem tudom, hogy a hangyák miatt, vagy mert egyszerűen érdekel, amit ír – és Mezei Márk Utolsó szombatját fogom elolvasni, mert már hetek óta készülök rá.

 

 

 

 

 

 


Juhász Tibor (1992, Salgótarján)

Kácsor Zsolt: A harminckét bolond.

 

 

 

 

 

 

 


Csuhai István (1961, Budapest)

Az első könyvheti könyvet már a könyvhét vége előtt olvasom, az ÉS Követési távolság című rovatában a következő könyvem Cormac McCarthy Suttree című korai regénye lesz. De az első könyv, amit már tényleg a könyvhét után olvasok el, Szilasi László Luther kutyái című könyve.

 

 

 


Horváth Veronika (1990, Győr)

A Káli holtakat már nagyon várom, tavaly két álralam szervezett rendezvényen, a Balaton partján (FISZ turné) és a Véneki Alkotótáborban is hallgattam belőle részleteket.

 

 

 

 

 

 


Pál Sándor Attila (1989, Szank)

Rakovszky Zsuzsa: Történések.

 

 

 

 

 


R. Nagy Krisztián (1991, Dunaszerdahely)

Csillag Lajos friss ropogós Túlsó part című kötetét, ami annyira új, hogy lehet be sem sikerül szereznem, mely esetben csak szomorkodva folytatom Biff evangéliumát.

 

 

 

 

 

 


Gyurász Marianna (1991, Révkomárom)

Most, hogy végre örömolvashatok pár hónap irodalomelvonás és disszertációírás után, nekikezdtem az elmúlt évben felhalmozott könyveimnek. Most épp a Macskabölcsőnél tartok, és azt hiszem, nem sikerül majd a könyvhéttel szinkronban befejeznem, pedig nagyon tetszik. (Még az sem zavar, hogy éppen a tudományos szövegektől menekültem ebbe a könyvbe, afféle agyak terméseitől, mint Hoenikkeré.) Még ki kell találnom, mivel folytatom. Majd amire gusztust kapok éppen. Lehet, hogy Molnár T. Eszter krimijével, amit anyukámnak vettem karácsonyra. (Most jut eszembe, hogy az pedig heidelberges-tudósos. Véletlen lehet.)