Turczel Lajos 90. születésnapja

A dunaszerdahelyi Vámbéry Kávéházban szeptember 13-án bemutatták azt az emlékkönyvet, melyet a Lilium Aurum jelentetett meg a jeles hazai magyar irodalomtörténész, Turczel Lajos 90. születésnapja alkalmából.  Az ünnepelt egészségi állapota miatt nem ve-hetett részt a rendezvényen. A kötetet Mészáros András filozófus mutatta be. A rendezvényen  bemutatták a Fórum Társadalomtudományi Szemle idei 3. számát is, melyet a jubiláns munkásságának szenteltek. A folyóiratot Fazekas József főszerkesztő mutatta be.
Turczel Lajost születésnapja alkalmából, szeptember 18-án, Érsekújvárott (ahol gondozóinál tartózkodik), meglátogatta Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társa-ságának elnöke, Tóth Károly,  a Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatója, valamint Végh László, a Bibliotheca Hungarica igazgatója és Fazekas József, a Fórum időszaki folyóirat főszerkesztője és jókívánságaikat fejezték ki az ünnepeltnek.
A tisztelgő látogatáson  köszöntötte az ünnepeltet  Görömbei András egyetemi tanár, az MTA Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottságának elnöke, aki átadta a tavaly odaítélt Arany János Emlékérmet, valamint  Tarnóczi Mariann, az MTA Határon Túli Magyarok Titkárságának titkára.