A Kossuth Rádió pályázatot hirdet határon túli újságírók számára

Az MR1-Kossuth Rádió „Határon túlról a határon innen – Hogyan látják a határon túli magyarok Magyarországot” címmel pályázatot hirdet. „A pályázatra olyan 3-15 perc terjedelmű magyar nyelvű műsorokat várunk, amelyek  témáikban azzal foglalkoznak, hogyan látják a határon túli magyarok Magyarországot, az anyaországbéli magyarokat. Olyan anyagok beérkezését várunk, amelyek újszerűen, meglepő témaválasztással vagy megközelítéssel dolgozzák fel a pályázat tárgyát.” – mondta Kerényi György az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője.
A felhívásra minden nem magyar állampolgárságú, vagy külföldi állampolgársága mellett magyarral is rendelkező 35 év alatti magyar nemzetiségű és/vagy magyarul (is) alkotó pályázó/személy nyújthatja be pályázati anyagát.
Pályázni bármely műfajban, a megadott tárgyon belül bármilyen témával lehet. Kizárólag a meghirdetett tárgyban, kifejezetten a pályázatra készített műsorokat lehet benyújtani, más nyílt vagy meghívásos pályázatra, esetleg felkérésre született műsorral jelen pályázaton indulni nem lehet. A pályaműveket a Magyar Rádió által összeállított szakmai zsűri bírálja el. Pályadíjak: 1. helyezett: 300.000.- Forint, 2. helyezett: 250 000.- Forint 3. helyezett: 100.000.- Forint
A pályaművek beérkezési határideje: 2010. február 4. Bővebb információ a www.radio.hu internetes portálon található.