Solidarity Academy 2016 – pályázat fiatal újságíróknak

A lengyelországi European Solidarity Centre és a budapesti József Attila Kör közös pályázatot írnak ki a visegrádi országokban (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) élő 20–30 év közötti újságírók számára. A Solidarty Academyt tizenkettedik alkalommal szervezik meg, ezúttal 2016. február 21. és 27. között, a lengyelországi Gdańskban.

A Solidarity Academy nemzetközi projekt, amely azért indult el, hogy elősegítse és inspirálja a fiatal európai szellemi közösségek fejlődését. A projekt címe utalás az egykori lengyelországi Solidarność mozgalomra és az országban akkor végbement békés társadalmi-politikai folyamatokra, amelyek ma is példaként állhatnak előttünk, amikor a modern világ problémáira keresünk megoldásokat. A projekt főszervezője, a gdański székhelyű Europejskie Centrum Solidarności (European Solidarity Centre) ápolja a lengyelországi Solidarność-mozgalom és a lengyel antikommunista demokratikus ellenzék szellemi örökségét.

A Solidarity Academy 2016. workshopjai és előadásai 16 olyan fiatal újságíró, publicista és politikai elemző számára nyújtanak képzési és fejlődési lehetőséget, akik mind európai, mind pedig globális szinten érdeklődnek a geopolitika és a szabadságmozgalmak aktuális kérdései iránt.

A pályázati adatlap itt érhető el: https://docs.google.com/forms/d/1KngdsPEsrUabQip3_z7s_iJqTt473Hxs6Uqj3bnI89I/viewform

A pályázati adatlapokat online kitöltve várják.

A beküldés határidő: 2015. november 22.

Nyelvtudás: a Solidarity Academy programjai angol nyelven folynak.

További információk: http://jozsefattilakor.hu/2015/10/29/solidarity-academy-2016-palyazati-felhivas/